Heti kesän alussa ollessani vielä Limingan taidekoulussa innostuin spray-maaleista ja niiden mahdollisuuksista. Koska en ollut käyttänyt spray-maaleja ennen, päätin lähteä työskentelemään helpomman kautta: sapluunoilla. Ajatukseni suuntautuivat kommentoimaan uskonnollisia yhteisöjä räväkkään sävyyn, kuitenkin pyrkien saamaan samanarvoista kritiikkiä kutakin ryhmää kohtaan. Pyysin ystävääni Toivoa miettimään kolmelle eri uskonnolliselle hahmolle pisteliästä sanottavaa, ja tässä tulos:

 

 

 

 

 

Noin viikko sitten ystäväni Katariinan käydessä kylässä luonani, päätimme ripustaa teokset näytille Kajaanin Huuhkajavaaran sillan kaiteeseen.

Seuraavana päivänä kävin katsomassa tilannetta. Kaksi ensimmäistä taulua oli revitty pois, vain buddhalaisuutta edustava taulu oli jäänyt jäljelle. Siitä seuraavana päivänä buddhalainenkin oli poistunut paikalta.

Kävin pitkään kiistelyä itseni kanssa, teenkö tämän teoksen ja julkistanko sitä missään. Tiesin, että se voi loukata ohikulkijoita. Toivoin myös, että se herättää hilpeyttä ja ajatuksia.

Olen pahoillani teidän puolestanne, joita tämä teos loukkasi.

Olen iloinen teidän puolestanne, joita tämä teos huvitti.